Društvo

Nije bilo osnova za pomoć porodici Zejak, sve plaća Fond zdravstva

Porodica djevojčice Snežane Zejak nije zvanično aplicirala za pomoć Fondacije Budi Human, rekao je za Portal Analitika direktor Fondacije Goran Jovanović.
Nije bilo osnova za pomoć porodici Zejak, sve plaća Fond zdravstva
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, i da su tražili pomoć, Fondacija im ne bi mogla isplatiti novac sa računa Teletona jer troškove njenog liječenja i puta snosi Fond zdravstva, pojasnio je Jovanović.

On je rekao da po ugovoru koji je Fondacija Budi Human potpisala sa 6 televizija (koje su bile učesnici Teletona), prikupljenim sredstvima, Fondacija može plaćati isključivo fakture za one mališane kojima nije pomogao Fond zdrastva. 

Kako je dodao, ranije su djeca oboljela od karcinoma mogla da se liječe o trošku zdravstva na Klinici za onkologiju u Beogradu, ali je nakon Teletona Fond potpisao ugovore sa još četiri klinike u Italiji, Njemačkoj i Turskoj.

Zbog toga su, kako kaže, pokrenuli postupak da se izmijeni ugovor i da novac sa računa Fondacije daje roditeljima djece koja su oboljela od karcinoma a pomognuta su od strane Fonda zdravstva – onima koji se liječe u Crnoj Gori tri hiljade, u Srbiji pet hiljada a u inostranstvu 15.000 eura.

Jovanović očekuje da bi aneks ugovora sa šest crnogorskih televizija koje su učestvovale u prvom crnogorskom Teletonu, kada je prikupljen značajan dio sredstava, mogao biti potpisan u narednih 15 dana.

Nakon što je otac djevojčice koja boluje od teškog oblika karcinoma i koja se od decembra liječila u Beogradu Goran Zejak rekao da su karte koje koštaju 1.165 eura morali sami da plate iz Fonda je saopšteno da će im novac u skladu sa procedurama biti refundiran u narednih sedam dana.

 

Portal Analitika