Fudbal

Pobjednički povratak

- Povratak u prvoligaško društvo Lovćen je obilježio pobjedom na startu novog šampionata. Cetinjani su slavili protiv Grblja u Radanovićima sa 1:0, a gol odluke postigao je napadač Goran Vujović u 63. minutu.
Pobjednički povratak
ArenaIzvor

- Utakmica je bila otvorena sa obje strane. Zasluženo smo stigli do tri boda, ali isto tako ne bi bilo nezasluženo i da je protivnik bolje prošao rezultatski. Grbalj je veoma dobra ekipa i siguran sam da će mnogima pomrsiti račune, pogotovo na svom terenu.

Domaćin nije iskoristio svoje šanse, a mi jesmo jednu. Mnogo nam znači pobjeda na premijeri. Iza nas su kvalitetne pripreme i očekujem da sve to prenesemo na takmičarske mečeve. Vjerujem da ćemo igrati dopadljiv fudbal i u kontinuitetu osvajati bodove - rekao je Vujović. Dugogodišnji internacionalac, koji je nastupao za nekoliko mađarskih klubova i ruski Arsenal iz Tule, a na domaćoj sceni osvojio titule sa Sutjeskom i Budućnosti, krajem prošle sezone bio je na ledu zbog nesporazuma sa trenerom Dejanom Roganovićem. U međuvremenu je problem riješen.

Vujović predvodi napad Lovćena, a koliko je važan za tim pokazao je meč u Radanovićima.

 - Nema više nikakvih problema između mene i trenera Roganovića.

 Sve funkcioniše kako treba i siguran sam da će tako biti i ubuduće - ističe Vujović, koji nastavlja:

 - Drago mi je zbog pogotka, to je moj posao. Trudiću se da ih bude što više i tako pomognem Lovćenu da ostvari cilj. Dobro se osjećam i mislim da mogu mnogo da pružim - dodao je tridesetjednogodišnji golgeter iz Cetinja. Lovćen ove sezone neće igrati na svom terenu zbog izgradnje stadiona u prijestonici. To je u startu hendikep, ali ne toliki da možemo presudno da utiče na učinak ekipe - smatra Vujović

. - Svi znamo koliko znači kada igraš pred svojim navijačima. Ipak, u našoj ligi to nije odlučujući faktor. Gdje god da nastupamo, trudićemo se da ostvarimo pozitivan epilog - kazao je ofanzivac Cetinjana. U narednom kolu Lovćen dočekuje Sutjesku, aktuelnog prvaka koji u četiri evropske utakmice nije zatresao protivničku mrežu, dok je prvom kolu naše lige kiksao protiv Mornara (1:1).

 - Sutjeska je možda u nekoj vrsti krize, ali ne treba zaboraviti da je prošle sezone dominantno osvojila titulu. To je tim koji će pokazati da vrijedi i znam da nas čeka težak posao. Za nas bi u tom duelu bio dobar i bod, ali probaćemo da napadnemo i sva tri - zaključio je Vujović.

(foto ilustarcija - cetinjskilist)

Portal Analitika