Fudbal

Điđov izazov u Primeri

Ljetnja transfer saga je riješena - Nikola Điđo Vukčević novi je fudbaler španskog Levantea. Mediji na Pirinejskom poluostravu javili su da je crnogorski reprezentativac juče doputovao u Valensiju, te potpisao ugovor nakon što su čelnici kluba iz Primere pronašli zajednički jezik sa Bragom oko obeštećenja.
Điđov izazov u Primeri
ArenaIzvor

To je, zapravo, bio glavni razlog što dvadesetšestogodišnji Podgoričanin ranije nije napustio portugalski tim. Vukčević je imao ponude brojnih klubova, a u posljednje vrijeme se povezivao sa Sportingom iz Lisabona, kao i engleskim Notingem Forestom.

Niko od potencijalnih kupaca nije bio spreman da plati ,,slobodu“ veziste Brage, čija je otkupna klauzula išla i do 15 miliona eura. Vukčević je prije nekoliko dana zbog toga odbio da trenira, uz izričitu želju da promijeni sredinu. To se definitivno dogodilo juče kada je Braga pristala da smanji obeštećenje, a Levante plati 8,9 miliona eura. Vukčević je tako postao najskuplji fudbaler u istoriji portugalskog kluba.

On u Levante dolazi kao nasljednik kolumbijskog reprezentativca Džefersona Lerme, koji je istog dana prodat Bornmutu za 30 miliona eura.

Vukčević se iz Budućnosti preselio u Bragu, gdje je proveo pet godina. Dvije sezone nastupao je za B ekipu portugalskog kluba, da bi potom postao jedan od najboljih igrača prvog tima, a često je nosio i kapitensku traku. Prije Điđa, dres Levantea nosio je legendarni crnogorski fudbaler - Predrag Mijatović, koji je u tom klubu završio igračku karijeru, a ugovor sa ,,bordo-plavima“ ima i povremeni član ,,hrabrih sokolova“ Esteban Saveljić koji je bio pozajmljen Albaseteu u Segundi.

 Vukčević je donedavno igrao protiv Benfike, Porta i Sportinga, kao i u mečevima Lige Evrope. U dresu Levantea nastupaće protiv Barselone, Real Madrida, Atletika i ostalih timova iz Primere. Ogroman korak u karijeri.

Portal Analitika