Turizam

NREKIĆ: Sezona bolja od prošlogodišnje

Prema pokazateljima iz sekretarijata, službi, javnih preduzeća i Turističke organizacije, sezona u Ulcinju je bolja od prošlogodišnje, a nadležni organi uložiće maksimum da ona do kraja protekne u najboljem redu.
NREKIĆ: Sezona bolja od prošlogodišnje
Dnevne novineIzvor

To je glavni zaključak proširenog kolegijuma Skupštine Opštine tog grada, na kome su razmatrani dosadašnji rezultati.

„Možemo biti zadovoljni posjetom turista, te ponudom koju Ulcinj nudi. I pored toga, uočene su brojne nepravilnosti naslijeđene još iz ranijih godina“, konstatovao je predsjednik opštine, Ljoro Nrekić.

Kako je precizirao, izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata, te postavljanje štandova bez odobrenja. Među ključnim problemima su iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada, kao i nepropisno parkiranje vozila, čime je ometeno kretanje pješaka. Problem predstavlja neprijavljivanje gostiju i izbjegavanje plaćanje boravišne takse, ali i preglasna muzika - ne samo noću, nego i danju.

„Lokalna uprava je odlučna da stane na put ovim negativnim pojavama i upozorava stanodavce, organizatore muzičkih programa i sve koji se bave bilo kojom djelatnošću da se moraju striktno pridržavati zakonskih propisa. Lokalna uprava, u saradnji sa državnim organima, zavešće red i osigurati da se građani i turisti osjećaju ugodno prilikom boravka u Ulcinju“, zaključio je Nrekić.

Portal Analitika