Politika

DPS HN: Bolnica Meljine ne zaslužuje da bude usputna tačka

Demokratska partija socijalista kritikovala je jučerašnju odluku SO da se od Vlade traži da se zaposlenima u bolnici Meljine iz budžeta isplaćuju plate, iako je u vlasništvu Atlas grupe.
 DPS HN: Bolnica Meljine ne zaslužuje da bude usputna tačka
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo bi bio jedinstven slučaj u svijetu da Opština rješava problem tako što zadužuje Vladu. Svjesni su demagozi da je snaga ovog zaključka jednaka snazi zaključka neke mjesne zajednice da predloži Opštini Herceg Novom da preuzme finansiranje bilo čega od interesa za građane te mjesne zajednice”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ne zaslužuje Bolnica Meljina da bude usputna tačka na brzinu skovanog dnevnog reda.

“Zato smo predložili posebnu sjednicu Skupštine samo sa tačkom posvećenoj Bolnici. Očekivali smo da će se raznorodna kolicija partija na vlasti, koje je okupila isključivo mržnja prema DPS-u, bolje pripremiti za sjednicu. Ponudili smo i konretne predloge da se radnicima Bolnice Meljine uputi podrška Opštine koja toliko brine o njima u iznosu od dvije mjesečne plate i umanje obaveze koja Bolnica duguje prema Opštini na ime poreza. Predlozi su odbijeni. Bez skupštinske većine usvojenje zaključak da “se predloži Vladi Crne Gore da pored finansiranja izvršenih usluga, preuzme i finansiranje zarada zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika