Politika

DPS se ne plaši proslave Podgoričke skupštine, već srpskih medija

Srpski nacionalni savjet saopštio je danas da nije nikakva novost da će Demokratska partija socijalista izmjenom zakona tražiti njihovo ukidanje.
 DPS se ne plaši proslave Podgoričke skupštine, već srpskih medija
Portal AnalitikaIzvor

„Od svog osnivanja Srpski savjet bio je na meti napada kako pozicije, tako i opozicije, posebno od trenutka kada je postalo jasno da Savjet neće biti uslužna organizacije niti jednoj od ove dvije grupacije“, kaže se u saopštenju.

 

Podsječajući na rayne projekte koje su realizovali, Srpski nacionalni savjet navodi da je sve to uticalo da  vladajuća koalicija traži način da smanji ili potpuno ugasi aktivnosti Srpskog savjeta, posebno srpskih medija, kako bi lakše sprovela projekat asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori.

 

„Navodna najava DPS-a o iniciranju izmjene zakona o finansiranju nacionalnih savjeta nije usmjerena na odlučnost Srpskog savjeta da obilježi stogodišnjicu Velike Podgoričke skupštine u Crnoj Gori, jer se te manifestacije u Podgorici redovno održavaju već devetnaest godina kao manifestacije kulture i bez ijednog incidenta. Demokratska partija socijalista Srpski savjet želi da ukine kako bi zaustavila i ugasila srpske medije, ali i kako se ne bi realizovao poziv predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da bude gost na obilježavanju stogodišnjice ovog istorijskog događaja“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta Momčilo Vuksanović.

 

Portal Analitika