Politika

Iz Vlade poručuju: Nijesmo ništa obećali Vučiću

Premijer Duško Marković nije prošle godine ništa obećao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopštili su iz Vlade.
Iz Vlade poručuju: Nijesmo ništa obećali Vučiću
rtcgIzvor

Televizija Crne Gore prenosi da im je iz Vlade saopšteno da premijer Marković tokom konferencije u Beogradu, u kontekstu u kojem je govoro Vučić, nije ništa obećao već da je, kako su podsjetili, govorio o unaprjeđenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

Podsjetili su i na izjavu Markovića na pres konferenciji sa Vučićem tokom njegove posjete Srbiji u februaru prošle godine.

“Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske srpske zajednice,nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze uz srpske. zajednice. Predsedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo sa vama i sa vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo bilo koje bilo koje stranke. Želim da vas uvjerim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora. Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa”, jasan je bio Marković.

Podsjetimo, Vučić je komentarisao danas to što je Crne Gora poslala oficira u Hrvatsku na proslavu godišnjice ''Oluje''.

''Trudio sam se da sa Crnom Gorom imamo najbolje moguće odnose. Podsjetiću na riječi premijera Duška Markovića sa zajedničke konferencije za novinare u Beogradu: ''Crna Gora će da vodi računa o interesima Srbije i pred važne i značajne datume i važna i značajna pitanja i Crna Gora će da se konsultuje sa Srbijom i da vodi računa o tome.'' Imali smo i slučaj slanja njihovih oficira u NATO misiju na Kosovu, imali smo i ovaj slučaj''- kazao je Vučić i dodao:

''Ja sve što mogu da kažem i za to i za slučaj slanja oficira na proslvu Oluje je - hvala vam prijatelji na tome kako vodite računa o Srbiji, srpskom narodu i našim interesima''- poručio je Vučić.

Portal Analitika