Politika

SD: Očekujemo da javnost bude upoznata sa kvalitetnom ekonomskom analizom

Pitanje valorizacije Aerodroma Crne Gore je od strateškog državnog značaja i kao takvo je važnije i od SD-a i DPS-a, pa ga ne treba svoditi na to hoće li neko izaći iz koalicije ili neće nego pažnju treba usmjeriti na traženje optimalnog modela, saopšteno je iz SD-a.  
SD: Očekujemo da javnost bude upoznata sa kvalitetnom ekonomskom analizom
Izvor

“Kako smo i ranije saopštavali, SD jeste za dalju valorozaciju ali ne i za rasprodaju jednog od najvažnijih privrednih subjekata u našoj drzavi. Optimalno rješenje je ono koje je za državu isplativije na dugi rok, koje je u interesu zaposlenih, ali i koje je u funkciji turističke i ekonomske afirmacije Crne Gore, koje garantuje veću dostupnost naše države kao turističke destinacije, koje čuva nacionalnog avioprevoznika, koje podrazumijeva očuvanje i dalje unapređenje atraktivne cjenovne politike, koje nije smetnja potencijalnom razvoju drugih aerodroma u Crnoj Gori osim podgoričkog i tivatskog”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

 

U SD-u nijesu sigurni da ponuđeni model to nudi.

 

“Zato očekujemo da javnost bude upoznata sa kvalitetnom ekonomskom analizom, koju pretpostavljamo da Ministarstvo saobraćaja ima, a na osnovu koje je ponuđen ovakav koncesioni akt na javnu raspravu. U suprotnom, teško da možemo govoriti o ozbiljno pripremljenom dokumentu, o čijim detaljima ćemo se narednih dana oglasiti, kada se bliže upoznamo sa njegovom sadržinom. Suština svakog modela dalje valorizacije mora biti da aerodromi i dalje budu jedna od ključnih državnih karika u kreiranju CG kao turističke i biznis destinacije”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika