Politika

Bojović: Fašistički izlet Bogdanovića

Najava ministra kulture Aleksandra Bogdanovića da će zabraniti obilježavanje stogodišnjice Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom predstavlja još jedan fašistički izlet ovog aparatčika u fraku, izjavio je član predsjedništva DNP-a Vladislav Bojović.
Bojović: Fašistički izlet Bogdanovića
Izvor

Prema njegovim riječima, izjava Bogdanovića u potpunosti je na fonu aktuelne politike crnogorskog režima koja se sastoji u pokušaju institucionalne asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori, kojem se želi ukinuti pravo na kulturu i istorijsko nasljeđe.

 

Osvrnuo se i na učešće Crne Gore na obilježavanje Oluje u Kninu.

 

" Treba li proslavljati datum progona 250.000 srpskih civila iz Republike Srpske Krajine, kao što je to sramno uradio vojni ataše Crne Gore u Hrvatskoj, besramno stojeći ispod ustaških parola “Za dom spremni”. Ako su sve ovo datumi, po kojima Crna Gora treba da se ponosi, onda je bolje da je nema, nego da joj zet Svetozara Marovića određuje istorijske, kulturne i duhovne standarde, i predstavlja se kao njen spasitelj”, navodi Bojović.

 

DNP poručuje Bogdanoviću da niko u Crnoj Gori, bez obzira na pritiske državnog aparata, ne može zabraniti najmanje jednoj polovini Crne Gore da obilježava slavne datume iz naše istorije.

 

 

Portal Analitika