Društvo

Kraće liste, na čekanju 450 građana

Liste čekanja tri najveće klinike Kliničkog centra Crne Gore KCCG u avgustu kraće su u odnosu na prethodni mjesec za 26 mjesta. Prema podacima objavljenim na sajtu najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori na operaciju ili neku dijagnostičku proceduru trenutno čeka ukupno 450 pacijenata.
Kraće liste, na čekanju 450 građana
Dnevne novineIzvor

Lista čekanja Klinike za bolesti srca i dalje je najduža, dok je lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju skraćena za dvije trećine u odnosu na jul i sada se na njoj nalazi svega 21 pacijent. Duža je i lista čekanja Klinike za ortopediju na kojoj se sada nalazi sedam pacijenata više nego prethodni mjesec.

Prema podacima objavljenim na sajtu KCCG, na listi čekanja Klinike za bolesti srca trenutno se nalazi ukupno 354 pacijenta, sedam više nego u julu.

Lista čekanja Centra za kardiohirurgiju ostala je nepromijenjena, pa se na njoj i tokom avgusta, kao i u julu, nalazi 37 oboljelih, dok je lista čekanja Centra za kardiologiju duža za sedam mjesta, jer se na njoj trenutno nalazi 317 pacijenata.

“Na implantaciju ICD trenutno čeka 27 oboljelih, jedan više nego u julu, a na ugradnju pejsmejkera 13 pacijenata, jedan manje nego prošli mjesec. Na implantaciju CRT čeka takođe 13 pacijenata, tri više nego u julu, dok na implantacije cRt-D čeka pet oboljelih, jedan više nego prošli mjesec. Na listi čekanja Centra za elektronsku kontrolu pejsmejkera i elektrofiziologiju srca EF i RF ablacije trenutno se nalazi 147 pacijenata, dva više nego u julu, dok na 3D ablacije čeka 112 oboljelih, jedan više nego prethodni mjesec”, navodi se na sajtu najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

Na listi čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju nalazi se ukupno 21 pacijent, čak 40 manje nego prethodni mjesec.

“Na listi čekanja Odjeljenja za radioterapiju tokom avgusta nalazi se po devet ambulantnih i bolničkih pacijenata, što je za 19 ambulantnih i devet bolničkih pacijenata manje nego prošli mjesec. Za razliku od jula kada nije bilo liste čekanja na zračenje dojke, sada na nju čekaju tri pacijenta, dok liste čekanja nema za palijativno zračenje koje je tokom jula čekalo ukupno 15 oboljelih, 13 ambulantnih i dva bolnička pacijenta”, objavljeno je na sajtu KCCG.

Na listi čekanja Klinike za ortopediju i traumatologiju ovaj mjesec nalazi se 75 pacijenata, sedam više nego u julu.

Portal Analitika