Društvo

Tivćanima nagi turista interesantniji od Naomi Kempbel

Domaći i turisti iz zemalja regiona bivše Jugoslavije, koji su ranijih godina preovlađivali u Tivtu, ove sezone su „u defanzivi“ u odnosu na pravu poplavu stranaca, piše portal Boka news.
Tivćanima nagi turista interesantniji od Naomi Kempbel
Portal AnalitikaIzvor

Među onima koji posjećuju Tivat su i brojne više ili manje poznate ličnosti iz svijeta šou biznisa, sporta ili politike, ali je učestalost njihovih dolazaka postala tolika da tome ovdje više malo ko i prodaje neku posebno veliku pažnju.

Tako je više pažnje i kontroverznih komenatra po društvenim mrežama od dolaska jahtom u Porto Montenegro čuvenog nekadašnjeg super modela Naomi Kempbel, izazvao snimak nagog stranog turiste.

One je prije nekoliko dana go kao od majke rođen samo sa rancem na leđima, u sred bijela dana protrčao kroz centar Tivta i izgubio se u gradskom parku.

Tivćani se žale da im je grad “elitno Sutomore”

Špic sezone vidi se i po nesnosnim gužvama u saobraćaju na lokalnim cestama i Jadranskoj magistrali na kojoj su kilometarske kolone postale uobičajena pojava, posebno na potezu kroz Kalimanj, Župu, Vrijes i od aerodroma do kotorske raskrnice.

Grad u kome ne manjka brojnih kulturnih i zabavnih dešavanja za svačiji ukus, te programma za animaciju posjetilaca koje gotovo svake večeri na gradskoj rivi Pine priređuje lokalna Turistička organizacija, uveče je pun šetača a gužve su tolike da Tivćani pomalo nezadovoljno komentarišu da se njihov grad pretvorio u „elitno Sutomore“.

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, u svim vidovoma registrovanog smještaja na podrulju najmanje bokeljske opštine trenutno boravi ukupno 7.848 zvanično prijavljenih gostiju, što je odsto odsto više nego što ih je bilo lani, prvih dana avgusta mjeseca.

Od ukupnog broja gostiju njih samo 87 su iz Crne Gore, dok su sve ostako stranci.

U tivatskim hotelima boravi 1.221 gost, 6.377 turista koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja, u odmaralištima je 133, dok u kampovima boravi 105 posjetilaca.

Na tivatskom aerodromu „vri kao u košnici“ jer tokom radnih dana ovdje u prosjeku kroz terminalnu zgradu prođe između među 7.000 i 8.000 putnika i 40 do 45 aviona na dan, dok se taj broj tokom vikenda penje na 9.000 do 11.000 putnika i preko 50 vazuhoplova dnevno.

Portal Analitika