Rukomet

Marija Jovanović na čelu UO RSCG?!

Bivša kapitenka „lavica“ i trofejna crnogorska rukometašica Marija Jovanović, biće najvjerovatnije nova predsjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, saznaje Portal Analitika.
Marija Jovanović na čelu UO RSCG?!
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Jovanović je najozbiljniji kandidat za tu poziciju, saznajemo od izvora bliskog RSCG. Ona je po završetku sezone stavila tačku na igračku karijeru, kako zbog zasićenja i premora, tako i zbog povreda koje joj nijesu išle u prilog u nekim bitnim trenucima tokom karijere.

Dosadašnji predsjednik UO RSCG, Zoran Radojičić, najavio je ranije da će se povući s te funkcije kad se usvoji Prijedlog zakona o sportu, koji pored ostalog podrazumijeva da političari i nosioci javnih funkcija ne mogu biti na čelu sportskih saveza i klubova.

Radojičić je glavni administrator Opštine Bar i po novom zakonu će morati da napusti funkciju u savezu.

Kako je pomenuti Prijedlog usvojen u Skupštini 26. juna, time su se stekli potrebni uslovi da dođe i do promjene u upravljačkoj strukturi Rukometnog saveza.

Takođe, kako nezvanično saznaje Portal Analitika, doći će i do promjene na poziciji selektora, kao i direktora muške rukometne reprezentacije.

Naime, aktuelnom selektoru Draganu Đukiću 1. jula je istekao mandat, a niko od nadležnih ga nije kontaktirao povodom produžetka saradnje.

Poznato je i da odlaskom s klupe prvog čovjeka reprezentacije, automatski njegov stručni štab napušta svoje pozicije, čime se otvara prostor za dolazak nove garniture.

Prema našim saznanjima čovjek koji bi mogao da konkuriše za mjesto direktora reprezentacije, a možda čak i za selektorsko mjesto je proslavljeni crnogorski rukometaš, Draško Mrvaljević.

Mrvaljević je karijeru počeo u Lovćenu, a 2000. je otišao u Sintelon iz Bačke Palanke. Poslije je igrao za španske klubove Teukro i Torevijehu, slovenački Kopar, njemačke Gepingen, Minden i Forchajm, te austrijski Bregenc i izraelski Makabi.

Takođe, kao potencijalni kandidati za selektora pominju se i bosanskohercegovački stručnjaci Sead Hasanefendić i Velimir Petković.

Hasanefendić je nedavno preuzeo ekipu Ajzenaha. Svoje najveće uspjehe u Njemačkoj imao na klupi Gumersbaha, s kojim je osvajao i evropske kupove. Takođe, vodio je i reprezentacije Tunisa i Srbije.

Trener njemačkog Fukse Berlina, Velimir Petković, izabran je u julu za najboljeg trenera sa eks-YU prostora u tradicionalnom izboru Balkan-Handball.com.

Iskusni stručnjak stigao je do trećeg mjesta u DKB Bundesligi i osvojio EHF Kup sa „lisicama“ ove sezone, što ga je nedvosmisleno lansiralo na vrh pomenute liste.

Portal Analitika