Društvo

Otvoren novi granični prelaz na Božaju

Granični prelaz Božaj - Hani Hotit, za koji je Evropska unija (EU) obezbijedila milion eura s ciljem rješavanja problema saobraćajnih gužvi i povećanja bezbjednosti na tom pojasu, zvanično je otvoren danas.
Otvoren novi granični prelaz na Božaju
Portal AnalitikaIzvor

Ceremoniji su prisustovali šefovi Delegacija Evropske unije u Podgorici i Tirani, ambasadori Aivo Orav i Romana Vlahutin, koji su naglasili značaj projekta u cilju boljeg povezivanja zemalja regiona.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Melvudin Nuhodžić istakao je da se radi o "strateškom projektu, koji sa crnogorske strane obuhvata rekonstrukciju graničnog prelaza Božaj i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon".

0308gpbozajhanihotit

"Na taj način značajno utiče na  dalje jačanje veza sa našim prvim komšijama, Republikom Albanijom, ali je, istovremeno, doprinos našoj težnji, koju uspješno sprovodimo kroz svoju evropsku integraciju na nacionalnom i regionalnom nivou, a koja ima za cilj da uslove na kapijama naših država usklađujemo sa onim što je pravna tekovina Evropske unije i Šengen standarda," rekao je Nuhodžić.

Portal Analitika