Politika

Dušan Raičević i zvanično predsjednik Opštine Bar

Dosadašnji potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, kako je i najavljeno, izabran je danas za novog gradonačelnika Bara, i to sa 29 glasova odbornika od ukupno 37.
Dušan Raičević i zvanično predsjednik Opštine Bar
MinaIzvor

Osim koalicije DPS-SD-Biram Bar- Bošnjačka stranka, za Raičevića su glasali i odbornici SDP-a, što je bilo prilično iznenađenje za značajan dio predstavnika građana u lokalnom parlamentu.

Odbornici DF-a, SNP-a, Demokratske Crne Gore i Prave Crne Gore napustili su salu SO prije glasanja za gradonačelnika.  Prethodno su odbornici opozicionih stranaka mr Dejan Đurović, Momčilo Leković, Vasilije Lalošević i Božidar Čarmak iznijeli brojne primjedbe na račun lokalne vlasti, osporavajući njen legitimitet.

Raičević je sa 34 godine najmlađi predsjednik ove opštine, rođen je 14. februara 1984. u Baru.

Osnovnu školu “Meksiko” završio je u Baru 1999.godine, kao nosilac diplome Luča, Gimnaziju “Niko Rolović” završio je u Baru 2003.godine, takođe kao nosilac diplome Luča.

Fakultetsko obrazovanje stekao 2007. godine na ACMT-u, Dubrovnik, područnoj jedinici Rochester Institute of Technology, Rochester, New York, SAD– usmjerenje Small Business Development i dobio zvanje diplomirani ekonomista menadžmenta.

Nosilac Cum Laude obilježja.

Portal Analitika