Košarka

Preko "trikolora" do polufinala!

Crnogorska juniorska reprezentacija napravila je sjajan posao na prvenstvu u Letoniji. Naši košarkaši plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva izbacivši popularnu "furiju".
Preko "trikolora" do polufinala!
Portal AnalitikaIzvor

O kolikom uspjehu je riječ najbolje govori činjenica da će Španci tek drugi put propustiti četvrtfnale u posljednjih 16 godina!

Izabranici selektora Boška Radovića do pobjede su došli spektakularnom igrom u tri četvrtine, a pokazali su da imaju pravi karakter pošto su brzo zaboravili na nesrećne poraze od Litvanije i Srbije.

- Sigurno velika pobjeda za nas, ostvarili smo cilj i izborili opstanak, sada idemo dalje. Španci su velesila, ovo im je tek drugi put da ne igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva u posljednjih 15 godina, tako da i to pokazuje kako smo veliku pobjedu ostvarili. Nakon meča protiv Srbije sam rekao da se teško oporaviti od jednog šokantnog poraza, a kamoli dva, momci su izašli maksimalno koncentrisani, odigrali smo drugo poluvremena izuzetno hrabro, košarkaški pametno i stigli do pobjede protiv favorizovanog rivala. Nije bilo lako, jer smo igrali tri meča zaredom, sa favoritima za medalju - ocijenio je selektor Radović.

Pobjeda protiv Španije donijela je i ostvarenje prvog cilja, opstanak u "A" diviziji. Juniori žele više, naredni rival su "trikolori", a pobjeda u četvrtfinalu ostavlja ih u igri za osvajanje odličja i garantuje nastup na Mundobasketu naredne godine.

- Više puta sam rekao da smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Nakon svih izazova čeka nas još jedna košarkaška velesila, Francuska. Nemamo nikakav pritisak, ali želimo da idemo do pobjede i u tom meču. Sada imamo dan da se odmorimo i pripremimo. Jednostavno nećemo imati nikakvog pritiska, a mogli bi da dobijemo mnogo. Pobjeda donosi borbu za medalju i plasman na Mundobasket, tako da smo svjesni i te činjenice. Spremićemo se i nadam se ući na isti način kao što smo odigrali mečeve sa Litvanijom, Srbijom i Španijom - poentirao je Radović.

Duel Crne Gore i Francuske je u petak od 13 sati.

Portal Analitika