Svijet

Svi putnici preživjeli pad aviona

U nesreći putničkog aviona, koji se u utorak srušio u Meksiku, preživjele su sve 103 osobe koje su se u njemu nalazile. CNN je razgovarao sa nekima od preživjelih. Svi se slažu da se dogodilo - čudo.
Svi putnici preživjeli pad aviona
Portal AnalitikaIzvor

Sekunde nakon polijetanja - pad. Vrisci. Panika. Putnici su se spašavali bježeći od dima i vatre u srušenom avionu u Durangu u Meksiku.

Preživjele su sve 103 osobe koje su se nalazile u avionu na letu 2431 Aeromeksika.

"Nikad svoj život nisam uzimala zdravo za gotovo, govorila sam kako život brzo prolazi, ali dosad nisam imala pravi razlog da to govorim", rekla je preživjela putnica Ešli Garsija.

Garsija je sve snimila svojim mobilnim telefonom. Bila je jedna od 65 američkih državljana u avionu. Inače živi u Čikagu, a odlučila je da snimi polijetanje kad je primijetila da im se približavaju kiša i oblaci.

"U vazduhu nismo bili ni pet sekundi kad nas je vjetar gurnuo nazad, a mi smo odskakivali jedni po drugima. U trenutku kad je krilo udarilo u zemlju avion se zapalio", kaže ona.

Još jedan od putnika, Alberto Herera, kaže da je nastala ludnica dok su ljudi pokušavali da pobjegnu.

Herera, koji je iz Čikaga, odmah je priskočio u pomoć drugima, posebno starijima.

"Moje povrede bile su male u poređenju s drugima, slomljene ruke, nosevi, bilo je puno krvi svuda. Imao sam dosta sreće.

Kad je izašao iz aviona pridružio se u molitvi svešteniku koji je bio jedan od putnika. CNN je razgovarao s ocem Esekilom Sančesom, takođe iz Čikaga.

Nekoliko sati prije operacije povrijeđene ruke, on je još uvek zahvaljivao na tome što niko nije poginuo.

"Smatram da je to čudo". kaže.

Državni zvaničnici naveli su loše vrijeme kao mogući faktor, snažan vjetar srušio je avion. Snimci s mjesta nesreće pokazuju da je avion uglavnom ostao čitav. Istražitelji su pronašli crne kutije čiji će snimci biti ključni da se shvati što se dogodilo.

Meksička vlada osnovala je istražnu komisiju, ali je već priznala da bi mogli da prođu mjeseci dok ne dobijemo odgovore. U međuvremenu, svjedočanstva preživjelih putnika daju nam bolji uvid - Ašli, koja je bila na venčanju, Al koji je bio na krštenju, otac Sančes koji je slavio rođendan... Sad svi oni slave - čudo.

Portal Analitika