Društvo

Mojdež će konačno ukrotiti

Radnici firme Bi kod iz Podgorice uskoro će formirati gradilište u Mojdežu kako bi nastavili radove u hidrotunelu Potkop. Riječ je o drugoj fazi za koju je iz državnog budžeta opredijeljeno 286.000 eura. 
Mojdež će konačno ukrotiti
PobjedaIzvor

Radovi podrazumijevaju prokopavanje hidrotehničkog tunela u dužini od oko 20 metara, kako bi se novi tunel spojio sa starim Potkopom, zatim sanaciju i rekonstrukciju postojećeg hidrotehničkog tunela na potezu od 350 do 670 metara. Predviđeno je da se tunel očisti od nanosa, proširi i podgradi.

FAZE

Tokom prve faze radova koja je okončana u oktobru 2015, radnici Bi koda prokopali su novi tunel u dužini od 197 metara. Radovi su izvođeni u organizaciji Direkcije javnih radova, a investicija je bila vrijedna oko 852.000 eura.

Prema riječima vlasnika firme Bi kod Ivana Burića, planirane su tri građevinske faze, kojima će biti obuhvaćeni radovi na iskopu, postavljanju oplate i eventualno drenaže za oticanje vode iz Potkopa.

– Ubrzo ćemo početi radove. Preostalo je da dopremimo mašine i krećemo u organizaciju gradilišta. Radićemo na prokopu više od 20 metara tunela. Vidjeće se koliko tačno, kada uđemo u tunel. Po okončanju građevinskih radova projektant će dati rješenje na koji način će se odvoditi voda iz tunela – kazao je Burić.

(Opširnije u današnjem broju Pobjede)

Portal Analitika