Politika

Ne može se formirati klub pod imenom SNP

Socijalistička narodna partija neće moći da formira svoj poslanički klub zbog toga što su, prema tumačenju parlamenta, ,,pozajmili“ trećeg poslanika sa liste Demokratskog fronta koji je već formirao poslanički klub. To je u izjavi za Pobjedu saopštio predsjednik SNP-a Vladimir Joković, navodeći da će ta partija ,,razmisliti o daljim opcijama“.
Ne može se formirati klub pod imenom SNP
PobjedaIzvor

- Dobili smo od Skupštine obavještenje da ne možemo formirati poslanički klub Socijalističke narodne partije zato što smo pozajmili poslanika, odnosno zato što poslanica DF-a Marina Jočić nije bila na našoj listi - kazao je Joković za Pobjedu.

Mogućnost za formiranje poslaničkog kluba SNP-a pojavila se nakon što je DF prošlog mjeseca ponudio SNP-u da mu „pozajmi“ poslanicu Marinu Jočić kako bi ova partija mogla da formira poslanički klub.

Sa Jočić u timu, SNP bi imala ukupno tri poslanika, budući da Aleksandar Damjanović više od godinu nastupa kao samostalni poslanik. Joković je dodao da će se ta partija preko stranačkih organa izjasniti o daljim koracima.

- Sada smo u situaciji da možemo da formiramo samo nezavisni klub poslanika. O tome ćemo dobro razmisliti i donijeti odluku - kazao je Joković.

Prema podacima na sajtu Skupštine, do sada je u parlamentu formirano šest klubova poslanika: Demokratske partije socijalista, Demokratskog fronta, Socijaldemokrata Crne Gore koji su formirali klub sa predsjednikom LP Andrijom Popovićem, Demokrate, SDP, kao i zajednički klub manjinskih stranaka.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković rekao je ranije Pobjedi da SNP ima pravo da formira klub poslanika.

- Jedan od poslanika nije htio da formira poslanički klub. Mi smo se dogovorili sa DFom i Marinom Jočić da formiramo klub i u tome nema ničega posebnog. To nam pripada i zato hoćemo da imamo klub i prostorije koje možemo da koristimo u Skupštini - rekao je Joković.

Portal Analitika