Tenis

Veliki uspjeh mladih tenisera na Evropskom prvenstvu

Crnogorska reprezentacija do 14 godina učestvovala je proteklog vikenda na Evropskom prvenstvu koje je održano u češkom Mostu. 
Veliki uspjeh mladih tenisera na Evropskom prvenstvu
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Vojislav Dobrković je kao predstavnike odabrao Matiju Samardžića i Divnu Ratković. Divna Ratković je u prvom kolu savladala Letonku Dartu Vorslavovu 6:3, 6:0. 

U drugom kolu je bila bolja od predstavnice Kosova Vese Đinaj 6:0, 6:4. U borbi za plasman u osminu finala Ratković je poražena od Rumunke Aleksandre Petrić 6:0, 6.1.

U dublu, u paru sa Viktorijom Himenez, za plasman u 1/4 finale ispriječila se kombinacija iz Belgije Kostunas/Vandervinkel koja je slavila 6:0, 6:2.

Iako je Matija Samardžić ispao u drugom kolu od Švajcarca Rafaela Marianija 6:2, 6:3, malo je nedostajalo da naš takmičar napravi podvig. On je u utješnom turniru poražen u finalu od Britaca Huga Koklina 5:3, 1:4, 4:1.

Na putu do finala Samardžić je savladao prvo Erika Artunijana iz Bjelorusije 4:2, 3:5, 4:1. Potom je bio bolji od Britanca Luka Poa 4:0, 4:2, da bi u polufinalu savladao Jana Kobierskog iz Austrije 4:5, 5:4, 4:2.

Ratković i Samardžić su pod selektorskom palicom Vojislava Dobrkovića napravili odličan rezultat na prvenstvu Evrope gdje su učešće uzeli svi najbolji igraći tog uzrasta.

Naša muška reprezentacija do 16 godina učestvovaće od sjutra do 3. avgusta na Samer kupu u Lantijanu(Italija). Uz našu selekciju čije će boje braniti Danilo Raičević, Milo Gazivoda i Matija Samardžić, na Samer kupu će učestvovati selekcije Italije, Austrije, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Slovačke i Švedske.

Portal Analitika