Društvo

Moguća saradnja sa Kinezima na Domu revolucije

Predstavnici kineske delegacije za industrijski razvoj iz Changsha High Tech zone i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je predviđena i potencijalna realizacija projekata na nikšićkom Domu revolucije.
Moguća saradnja sa Kinezima na Domu revolucije
MinaIzvor

Direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković, rekao je da očekuju da sa predstavnicima Kine rade zajedno na projektu izgradnje velikog multimedijalnog i vizitor centra u ruiniranom objektu Doma revolucije.

Riječ je o projektu, kako je rekao Bataković, koji je Tehnopolis planirao da realizuje sa Opštinom Nikšić.

„Nadamo se da ćemo u budućnosti sarađivati na raznim razvojnim projektima sa našim partnerima iz Kine, kojima smo predočili mogućnosti i resurse opštine Nikšić. Očekujemo da ćemo ostvariti i saradnju na projektima iz oblasti inovacija i preduzetništva“, rekao je Bataković nakon sastanka sa Kinezima i potpisivanja Memoranduma.

Predstavnicima kineske delegacije predstavljene su aktivnosti Tehnopolisa i infrastruktura, kao i plan valorizacije Doma revolucije i potencijali za razvoj tog zdanja u centru grada na čiju se rekonstrukciju i završetak decenijama čeka.

Zamjenik direktora administrativnog komiteta Changsha High-Tech zone, Mo Yiping, prezentovao je mogućnosti i planove te organizacije i rekao da očekuje da će potpisani Memorandum biti pokretač dalje saradnje sa Tehnopolisom.

Kineska delegacija je, nakon potpisivanja Memoranduma, obišla prostor Doma revolucije, gdje je u toki prva faza rekonstrukcije tog zdanja koji je višedecenijski gorući problem Nikšića.

Portal Analitika