Društvo

Velika plesna žurka i koncert na kolašinskom trgu

Više stotina plesača iz cijelog svijeta plesaće u nedelju, 29. jula, na kolašinskom Trgu borca uz najljepše kompozicije argentinskog tanga koje će uživo izvesti članice orkestra Tanguango. U pravoj karnevalskoj atmosferi uživaće i svi zainteresovani građani i gosti Kolašina za koje će ovaj događaj biti besplatan.
Velika plesna žurka i koncert na kolašinskom trgu
Portal AnalitikaIzvor

Neobična manifestacija dio je osmog po redu Internacionalnog tango kampa koji se ove godine održava u Kolašinu od 25. jula do 11. avgusta.

Tango kamp će obilovati besplatnim umjetničkim sadržajem koji će se održavati na Trgu borca i drugim ulicama Kolašina - plesnim večerima, javnim časovima plesa, koncertima kao i pratećim sadržajima koji uključuju svirke i žurke uz različite muzičke žanrove. Događaj koji će ove godine ugostiti više od 600 učesnika iz tridesetak zemalja organizuje Tango natural Montenegro, a za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva. 

Pored svakodnevnih plesnih aktivnnosti, gosti kampa na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanja, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu i mnoge druge sadržaje.

Iz Tango naturala ističu želju da se u aktivnosti Kampa još više uključe Kolašinci, pa će iz tok razloga još više događaja nego što je to do sada bio slučaj, biti organizovano na trgovima i ulicama. “Pored plesnih večeri i koncerata, biće organizovani i veliki javni časovi plesa, a prateći program biće privlačan i ljubiteljima drugih muzičkih pravaca. Tako će gosti Kampa, zajedno sa ostalim turistima i Kolašincima uživati na DJ žurkama i živim svirkama”, poručuje osnivač Tango naturala Darko Dožić.

Zbog svog jedinstvenog sadržaja, velikog broja internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije. Organizatori događaja posebno ističu njegov uticaj na jačanje turističke ponude Kolašina, koji je prošlog ljeta bio na trećem mjestu u državi po broju popunjenosti turističkih kapaciteta.

Značajna posebnost ovog događaja koji će trajati od 25. jula do 11. avgusta leži u tome što je on i ove godine potpuno besplatan za sve neplesače!

Portal Analitika