Muzika

Paganinijevi Kaprisi su „lična karta“ violiniste

Briljantni umjetnik i vodeći violinista svoje generacije, Roman Simović nastupiće na KotorArt Don Brankovim danima muzike, tokom dvije festivalske večeri - 28. i 30. jula. 
Paganinijevi Kaprisi su „lična karta“ violiniste
PobjedaIzvor

Na koncertima pod nazivom „Roman i prijatelji: Muzička jedinjenja“ sviraće u Luštica Bayu i u Crkvi Sv. Duha sa izuzetnim muzičarima, svojim prijateljima i saradnicima.

POBJEDA: I ove godine imate priliku da se na koncertima kamerne muzike „muzički ujedinite“ sa prijateljima. Predstavite nam predstojeće koncerte, Vaše dugogodišnje saradnike i program koji ćete izvesti.

SIMOVIĆ: Moram, kao i uvijek, da kažem hvala Festivalu i našim prijateljima Luštici Bay koji nam omogućavaju nastupe u Kotoru. Meni su to posebno dragi koncerti. Ovogodišnji drim tim čine violinistkinja Čečilija Cijano, violisti Milena Simović i Robert Smisen, violončelisti Đovani Njoki i Dragan Đorđević. Sviraćemo i sa Ratimirom Martinovićem, što nam je posebno drago. On je nevjerovatan pijanista i muzičar sa kojim je uvijek posebno zadovoljstvo nastupati. Pozivamo sve ljude koji vole da nas slušaju da dođu na koncerte i da zajedno uživamo u predivnoj muzici Bramsa i Čajkovskog.

POBJEDA: Neki od Vaših prijatelja, koji su već svirali na KotorArtu, oduševljeni su Festivalom, njegovom organizacijom i publikom, ali i gradom. Šta biste im, kao domaćin, preporučili da obiđu u Crnoj Gori, a šta da probaju od lokalnih specijaliteta?

SIMOVIĆ: Zbog malo slobodnog vremena koje imamo neće moći mnogo da vide, ali neizostavan je obilazak jedinstvene Boke, sa čarima Kotora, Perasta i predivnim ostrvima okruženim planinama. I, naravno, naši riblji specijaliteti!

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika