Kultura

Dva koncerta u sklopu festivala umjetničke muzike Espressivo

U sklopu festivala umjetničke muzike “Espressivo” sjutra, 28. jula u 21h u svečanoj sali “Ivan Crnojević” na Cetinju nastupiće pijanistkinja Silva Skenderi.
Dva koncerta u sklopu festivala umjetničke muzike Espressivo
Portal AnalitikaIzvor

U ponedjeljak, 30. jula će svoja umijeća predstaviti tri vrsna umjetnika Viktor Tretiakov i Natalia Likhopoi iz Rusije, i Miran Begić iz Crne Gore.

Viktor Tretiakov, poznat po svojoj izvanrednoj tehnici i talentu ruski je violinista, pedagog i dirigent koji je dobio sve velike svjetske nagrada kao i priznanja kojima Rusija odlikuje svoje umjetnike. Tri umjetnika nastupiće zajedno sa orkestrom Turksoy koji je platforma maladim talentovanim studentima konzervatorijuma svojih zemalja članica.

TURKSOY je organizacija koja postoji od 1992. i od svog osnivanja radi na očuvanju i afirmisanju kulture turkijskih naroda (narodi koji govore turskim jezikom) i njenoj promociji ljudima širom svijeta, gdje i nastupa njihov Međunarodni kamerni orkestar.

Iste večeri, dogodiće se svjetska premijera festivalske porudžbenice, kompozicije “Divertimento” Milovoja Pićurića, koja je inspirisana nematerijalnim kulturnim nasljeđem Crne Gore, čiji i sama postaje pulen.

Portal Analitika