Društvo

Jevto Eraković na čelu KCCG

 Novi čelnik Kliničkog centra dosadašnji je direktor Klinike za neurologiju dr Jevto Eraković, odlučila je Vlada na jučerašnjoj sjednici.
Jevto Eraković na čelu KCCG
PobjedaIzvor

Eraković će preuzeti funkciju od Zorice Kovačević koja je juče razriješena sa funkcije, nakon što je izabrana za predsjednicu opštine Danilovgrad.

Neurolog dr Jevto Eraković je predsjednik odbora direktora Kliničkog centra, a Klinikom za neurologiju rukovodio je od decembra prošle godine. Autor je projekta telemedicine čija je prva faza kojom je Klinički centar spojen sa opštim bolnicama u Beranama, Baru i Pljevljima završena, a u toku je druga u sklopu koje će KCCG biti umrežen sa bolnicama u regionu sa kojim ima potpisane sporazume o saradnji i čiji konsultanti će takođe neposredno biti uključeni u liječenje naših pacijenata.

Zorica Kovačević svom nasljedniku, kako je saopštila prije nekoliko dana, ostavlja na žiro računu milion eura za četvrti sprat intenzivne njege, kao i veliki broj ugovora o donacijima za nabavku nove savremene opreme, telemedicine i dio početih projekata novih procedura. Iako je za vrijeme njenog rukovođenja Kliničkim urađeno dosta, posebno na planu rekonstrukcije odjeljenja, nabavke opreme i uvođenja novih procedura, novog direktora najveće zdravstvene ustanove čeka dosta posla.

Portal Analitika