Politika

Jovanović: Neprihvatljiv obračun nacionalističkih snaga u Srbiji sa Crnom Gorom

Predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je osudio izjave patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i ministra bez portfelja zaduženog za inovacije Nenada Popovića, u kojima su kritikovali vlast Crne Gore zbog odnosa prema Srbima.
Jovanović: Neprihvatljiv obračun nacionalističkih snaga u Srbiji sa Crnom Gorom
Portal AnalitikaIzvor

"Neprihvatljiva je današnja izjava Popovića koji zloupotrebljava ministarsko mjesto, a koje je dobio po želji Rusije, u kojoj se obračunava sa vlastima u Crnoj Gori, ponavljajući već poznate izjave nacionalista u ovoj državi, čija je jedina ideja da nas posvađaju sa Zapadom i susjedima", kazao je Jovanović.

On je ocijenio da davanje takvih izjava služi samo za unutrašnju upotrebu i da se svaki put kada je Beograd brinuo za položaj Srba u regionu to završilo "porazom građana srpske nacionalnosti i pogoršavanjem njihovog statusa".

Jovanović je dodao da su "najnoviji napadi nacionalističkih snaga u Srbiji na Crnu Goru dokaz da su antievropske snage u Srbiji već u beskrupuloznom sukobu sa komšijama i domaćom javnosti".

On je kazao i da "čuvari propalih projekata ujedinjenja Srba u jednu državu" svakoga dana rade na pogoršanju odnosa "sa svima onima od kojih zavisi budućnost Srbije i sigurnost", navodi se u saopštenju LDP-a dostavljenom Portalu Analitika.

"Danas su na zadatku miniranja dogovora sa kosovskim Albancima po svaku cijenu, trudeći se da unaprijed unište svaku šansu da Beograd i Priština konačno postignu kompromis koji nam svima donosi mir", naveo je Jovanović i dodao da se na taj način umjesto rješenja problema nudi "zamrzavanje u devedesetim".

 

Portal Analitika