Politika

DPS Budva: Crnogorska "kontroliše štetu" nakon ulaska u raspalu koaliciju

Da li ćete sada reagovati na brojne malverzacije i kriminalne radnje u TO Budva, pita DPS.
DPS Budva: Crnogorska "kontroliše štetu" nakon ulaska u raspalu koaliciju
Portal AnalitikaIzvor

Iako imamo razumijevanja za napore predsjednika Crnogorske da “kontroliše štetu” koja je nastala kao posljedica ulaska ove stranke u raspalu budvansku koaliciju, nemoguće je da o prevazilaženju “rovovske podijeljenosti politike“ kredibilno govori neko ko je u takvu koaliciju uskočio kao osma “politička formacija“, a sve pod izgovorom da vjeruje kako će u tom aranžmanu biti “korektivni faktor“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su se upravo iz ove stranke često puta čule ocjene o katastofalnim učincima aktuelne vlasti, koje je nemoguće korigovati.

„Teško je nekome, ko je juče potpisao koalicioni sporazum sa antidržavnim partijama, da danas javno govori o “lojalnosti državi Crnoj Gori“ i “ustavnom patriotizmu“.  Još je teže, čak i u teoriji, spojiti nekadašnje proklamovane principe ove stranke i konkretne poteze kojima su obilježili svoj politički put“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da Crnogorska treba građanima da odgovori na nekoliko praktičnih pitanja, imajući u vidu pozicije koje su dobili u Turističkoj organizaciji Budva, jednom od najprofitabilnijih lokalnih preduzeća: „Da li ćete, budući da ste koalicionim sporazumom dobili mjesto predsjednika Izvršnog odbora TOB-a, u kojem ste i do sada imali svog predstavnika, konačno reagovati na brojne malverzacije i kriminalne radnje u ovoj organizaciji; kako ćete se odnositi prema političkom zapošljavanju i progonu političkih neistomišljenika; kakav stav imate prema činjenici da je direktor ove organizacije – državljanin Srbije?“, kaže se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika