Fudbal

Klop: A sad - trofeji

Menadžer Liverpula, Jirgen Klop, rekao je je njegovoj ekipi "sljedeći korak" osvajanje trofeja, ali da on "ne može ništa da garantuje".
Klop: A sad - trofeji
Portal AnalitikaIzvor

"Crveni" su u prethodnih 12 mjeseci potrošili skoro 250 miliona funti na transfere, uključujući i rekordne iznose na dovođenje golmana Alisona i defanzivca Virdžila van Dajka, ali nijesu osvojili nijedno takmičenje od 2012. godine kada su slavili u Liga kupu.

"Znam koja su očekivanja i to je sasvim normalno. Imamo najveće ambicije – 100 odsto. Sljedeći korak nam je osvajanje trofeja i mi moramo da budemo spremni za to. Ne mogu da dajem garancije za to, ali razumijem očekivanja navijača", rekao je Klop. 

Od dolaska Klopa u oktobru 2015. godine Liverpul je poražen u tri finala, a posljednji put šampion Engleske bio je 1990. godine.

Pored Alisona, Liverpul je ovog ljeta doveo vezistu Nabija Keitu iz Lajpciga za oko 50 miliona funti, Fabinja iz Monaka za više od 40 miliona, kao i Đerdana Šaćirija iz Stouka za 13 miliona. 

"Mi prije svega treba da igramo fudbal koji nam daje šansu da osvojimo nešto, a ne možemo da kažemo prije početka sezone da ćemo bilo što osvojiti. Siguran sam da iz prethodne sezone možemo mnogo toga poučnog da izvučemo, rekao je Klop. 

Liverpul je prethodne sezone izgubio u finalu Lige šampiona od Real Madrida, dok je Premijer ligu završio na četvrtom mjestu. 

"Fudbal kakav je moja ekipa igrala prošle godine nije jednostavan. Bilo je uloženo mnogo rada kako bismo igrali na način na koji smo igrali", rekao je Njemac. 

On je ocijenio da će ove godine liga biti teža, usljed mnogobrojnih promjena i transfera u gotovo svim timovima. 

Nova sezona Premijer lige počeće 10. avgusta, a Liverpul dva dana kasnije dočekuje Vest Hem.

Portal Analitika