Crna hronika

Laković se nagodio sa tužilaštvom, pa pobjegao

 Policija potražuje Darka Lakovića (51) iz Podgorice zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od četiri i po mjeseca zbog nedozvoljenog držanja oružja i izazivanja opšte opasnosti. 
Laković se nagodio sa tužilaštvom, pa pobjegao
PobjedaIzvor

Kako je Pobjedi saopšteno iz izvora bliskih istrazi, Laković je trebalo da se javi na izdržavanje kazne na koju se nagodio sa tužilaštvom sporazumnim priznanjem krivice. Laković je 5. novembra pucao iz ulaza zgrade u Siti kvartu prema ulaznim vratima. Metak je prošao kroz staklo na ulaznim vratima, a zrno je završilo na parkiranom automobilu.

U ovom incidentu niko nije povrijeđen. Pucnjavu su prijavili stanari od kojih su uzete izjave. Među njima, u svojstvu svjedoka tada je saslušan i Laković koji je tvrdio da ništa nije čuo i inspektorima kazao da kamere ne rade, te da se ne može utvrditi šta se dogodilo. Inspektori mu nijesu povjerovali, uzeli su snimke sa nadzornih kamera koji su pokazali da je on ispalio projektil.

Laković je nakon prikupljenih dokaza uhapšen sredinom decembra prošle godine u kvartu Delta siti, zbog sumnje da je mjesec ranije tokom žučne rasprave sa sugrađaninom izvadio pištolj i pucao u njegovom pravcu. On je odranije poznat policiji. Na stupcima crne hronike našao se prije desetak godina kada je osumnjičen za pokušaj ubistva. U aprilu 2011. godine osuđen je na godinu zatvora zbog iznude.

On je zajedno sa Minjom Šakovićem osuđen jer su 2010. pokušali da iz magacina firme Ljupčeta Videvskog uzmu piće vrijedno oko 12.000 eura.

Sredinom januara 2012. godine Lakoviću je zapaljen automobil ,,audi“ iza lokala ,,Amfora“ na Zabjelu, iz, kako je tvrdio, njemu nepoznatog motiva. Pretučen je krajem juna pretprošle godine u ulazu zgrade preko puta Delte. Lakovića su tada dva muškarca sačekala u ulazu i napala ga kada je izašao iz lifta.

Portal Analitika