Abiznis

RADULOVIĆ: Podneseno 50.000 zahtjeva za legalizaciju

Građani su u zakonom predviđenom roku predali oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.
RADULOVIĆ: Podneseno 50.000 zahtjeva za legalizaciju
Izvor

„Sa ponosom mogu da kažem uz sve opstrukcije, imamo 50.000 prijavljenih objekata za legalizaciju“, kazao je Radulović na konferenciji za medije.

Podsjetimo zahtjevi za legalizaciju podnosili su se u svim opštinama do 16. jula.

Iz MORT-a su ranije saopštili da je članom 89 Zakona o upravnom postupku predviđeno da se, ako posljednji dan roka pada na praznik, odnosno neradni dan, isti mora pomjeriti za jedan dan.

pavle2

On je pojasnio da sama prijava za legalizaciju nije cilj i krajnji domet i dodao da će se prvo legalizovati objekti čija je gradnja u skladu sa planskom dokumentacijom.

"Konačni cilj je da uredimo prostor u kojem živimo. Oko 40 hiljada objekata bilo je uknjiženo u katastar, a oko 60 hiljada objekata bilo je nelegalno priključeno na elektro-energetsku mrežu", pojasnio je Radulović.

Zakonom je predviđeno i da bespravni graditelji koji urade elaborat izvedenog stanja, mogu da predaju zahtjev za legalizaciju u zakonom predviđenom roku, te naknadno dostave nedostajuću dokumentaciju.

Legalizacija je podrazumijevala podnošenje popunjenog zahtjeva za legalizaciju, elaborat premjera izvedenog stanja bespravnog objekta, koji ovjerava katastar i dokaz o zabilježbi postojanja objekta u katastarskoj evidenciji, odnosno list nepokretnosti.

Realizacija projekta "1000+", počela je juče, a samo prvog dana, kako je saopštio ministar Radulović, građani su bankama podnijeli više od 400 prijava.

Portal Analitika