Politika

Crna Gora u Poljskoj ima prijatelja na putu ka EU

Crna Gora u Poljskoj ima prijatelja na putu ka EU i može da računa na svaku vrstu podrške. Očekujemo da uskoro budemo partneri i u Uniji, istakli su na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem članovi delegacije Grupe prijateljstva Parlamenta Republike Poljske sa Skupštinom Crne Gore, na čelu sa predsjednikom grupe Gžegožom Matusjakom.
Crna Gora u Poljskoj ima prijatelja na putu ka EU
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine je istakao važnost parlamentarne diplomatije, u cilju jačanja bilateralnih odnosa i stvaranja političkih osnova za dalji razvoj ekonomske saradnje.

Brajović je zahvalio na snažnoj podršci Poljske integraciji Zapadnog Balkana u evropske i evroatlantske strukture, i isticanju Crne Gore kao regionalog lidera u pogledu pridruživanja EU.

“Nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, Crna Gora će se u narednom periodu još intenzivnije posvetiti reformama”, istakao je predsjednik Skupštine.

Imajući u vidu da je Poljska zemlja sa snažnim ekonomskim rastom, na sastanku je bilo riječi i o jačanju odnosa posebno u oblasti turizma i energetike kao strateškim granama razvoja Crne Gore.

Brajović je podsjetio na sadržajne susrete sa predsjednicima Sejma Marekom Kuhćinskim i Senata Stanislavom Karčevskim koje je imao tokom Samita predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope u Varšavi u maju prošle godine.

Portal Analitika