Crna hronika

Mario Milošević saslušavan zbog ubistva Olivera Ivanovića

Kriminalna grupa iz Crne Gore i Srbije kojaje prošle nedjelje uhapšena u Prištini, po međunarodnim potjernicama, sumnjiči se da je sredinom januara ove godine likvidirala lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu.
Mario Milošević saslušavan zbog ubistva Olivera Ivanovića
Dan Izvor

Među uhapšenima našao se i Podgoričanin Mario Milošević, koji je lišen slobode po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Radomira Đuričkovića na Cetinju. Osim njega, tada je uhapšen i Strahinja Danković, navijač Rada, za kojim je beogradski Interpol raspisao potjernicu zbog sumnje da je krajem februara ove godine u beogradskom naselju Vidikovac ubio Petra Arsića (38), člana iste navijačke grupe.

Njih dvojica, navodno, najviše se spominju u novim detaljima u istrazi o ubistvu Ivanovića. Na te okolnosti su i saslušani u tužilaštvu na Kosmetu, ali su negirali bilo kakvu povezanost sa tim zločinom. Spekuliše se i da su u ubistvu Ivanovića, prema novim podacima, učestvovali i navijači jednog kluba iz Srbije.

Srbijanski mediji navode da je ovoj grupi ponuđena velika suma novca kako bi priznali da su učestvovali u ubistvu na Kosovu i optužili Beograd. Osim novca, kako tvrde mediji, osumnjičeni će dobiti promjenu identiteta, ali i zaštitu.

Upravo ova ponuda, stoji iza najave prištinskih vlasti da će da saopšte detalje o ubistvu lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića, odnosno iza političkog sukoba između predsjednika i premijera Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

Ivanović je ubijen ispred prostorija stranke u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Pogođen je sa pet metaka u grudi, a pucano mu je s leđa. Napadači su pucali iz automobila „opel astra” u pokretu, koji je nedugo zatim pronađen zapaljen.

Portal Analitika