Politika

Joković: Ustupak DF-a je vid dobre saradnje

 Socijalistička narodna partija podnijela je Skupštini Crne Gore zahtjev za formiranje poslaničkog kluba – kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik te stranke, ističučći da će, osim Danijele Pavićević i Srđana Milića, u tom klubu biti poslanica DF-a Marina Jočić.
Joković: Ustupak DF-a je vid dobre saradnje
Nova PobjedaIzvor

- To što je Demokratski front nama ustupio jednog poslanika da formiramo klub, vid je dobre saradnje među opozicionim partijama – rekao je Joković. On je poručio da je SNP 2016. godine osvojio tri mandata i ima pravo na formiranje poslaničkog kluba.

- Jedan od poslanika nije htio da formira poslanički klub. Mi smo se dogovorili sa DF-om i Marinom Jočić da formiramo klub i u tome nema ničega posebnog. To nam pripada i zato hoćemo da imamo klub i prostorije koje možemo da koristimo u Skupštini – rekao je Joković.

On je, na pitanje ko će biti šef tog poslaničkog kluba, rekao da će o tome odlučiti Glavni odbor.

- Kada poslanički klub bude formiran, Glavni odbor donijeće odluku ko će biti šef tog kluba, shodno partijskom statutu – istakao je Joković. Klub poslanika SNP-a, ukoliko bude formiran, činiće, osim Marine Jočić iz DF-a, Srđan Milić i Danijela Pavićević. Pavićević nije juče za Pobjedu željela da komentariše inicijativu SNP-a za formiranje poslaničkog kluba. Poslovnik Skupštine, članom 31, predviđa da klub poslanika mogu da čine najmanje tri poslanika.

- Poslanik može biti član samo jednog kluba poslanika. Klub poslanika čine poslanici koji pripadaju istoj političkoj partiji ili koaliciji. Poslanici iz jedne političke partije mogu obrazovati samo jedan klub. Klub poslanika mogu formirati udruživanjem i najmanje tri poslanika iz različitih političkih partija koji ne mogu obrazovati klub. Jedan klub poslanika mogu udruživanjem obrazovati i poslanici koji ne pripadaju političkim partijama, poslanici izabrani sa izborne liste grupe građana i poslanici koji ne obrazuju klub u smislu stava 5 ovog člana (Poseban klub poslanika) – predviđa Poslovnik

Portal Analitika