Politika

DF nudi Marinu Jočić SNP-u

Demokratski front ponudio je Socijalističkoj narodnoj partiji da joj “pozajmi” poslanicu Marinu Jočić kako bi ova partija mogla da formira poslanički klub, saznaju Dnevne novine iz pouzdanih izvora.
DF nudi Marinu Jočić SNP-u
Vikend novineIzvor

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković obavijestio je o svom dogovoru sa Demokratskim frontom poslanike ove partije Danijelu Pavićević i Srđana Milića, koji o svemu treba da se izjasne, a prema saznanjima ovog lista, Danijela Pavićević bi trebalo da bude šef budućeg poslaničkog kluba.

DF i SNP su dogovor o “pozajmici” poslanika napravili još prije nekoliko mjeseci, ali on do sada nije realizovan zbog različitog tumačenja skupštinskih propisa. Nezvanično se govori da je skupštinska administracija saopštila SNP-u da poslanički klub ne može biti formiran sa poslanicima koji su učestvovali na izborima na drugoj listi koja ima već formiran klub.

U Jokovićevoj partiji, međutim, smatraju da je to samo pokušaj opstrukcije, već postoji sličan slučaj, jer je poslanik Liberalne partije Andrija Popović bio na izbornoj listi Demokratske partije socijalista, a formirao je poslanički klub sa dva poslanika Socijaldemokrata Ivana Brajovića.

 

Portal Analitika