Košarka

Cedevita dovela sina legende NBA

Novi igrač Cedevite je Amerikanac Eldžin Kuk koji igra na poziciji niskog krila.
Cedevita dovela sina legende NBA
Portal AnalitikaIzvor

Dvadesetpetogodišnji Kuk potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Hrvatske.

Kuk je rođen 15. januara 1993. godine i poslije sezone na Nortvest Florida stejtu, tri godine je proveo na univerzitetu Oregon.

Poslije odličnih nastupa u Oregonu, tokom Ljetnje lige igrao je za Sakramento Kingse, da bi potom potpisao ugovor sa Golden Stejt Voriorsima, koje je ubrzo napustio – poslije samo dvije utakmice u predsezoni. 

Igrao je i za Santa Kruz Voriorse, da bi nakon još jedne Ljetnje lige došao u njemački Ludvigsburg, sa kojima je stigao do polufinala prvenstva Njemačke i FIBA Lige šampiona. 

U utakmicama Bundeslige imao je učinak od 12,93 poena, 3,73 skoka, 0,93 asistencije i 0,95 ukradenih lopti za 22,6 min, a u FIBA Ligi šampiona je posječno bilježio 11,32 poena, 4,05 skokova, 1,21 asistenciju i 1,26 ukradenih lopti za 21,7 minuta. 

Eldžin je inače sin bivšeg NBA igrača Alvina Robertsona, četvotostrukog Ol-star košarkaša, dobitnika nagrada za najboljeg odbrambenog igrača godine i igrača koji je najviše napredovao, ali i osvajača zlatne olimpijske medalje sa reprezentacijom SAD na Igrama 1984. u Los Anđelesu. 

On je još jedno u nizu pojačanja Cedevite koja cilja prsten u regionalnom ABA takmičenju – došli su još Andrija Ćorić, Domagoj Bošnjak i Tajler Vajdman, dok su ugovore produžili Karlo Žganec i Filip Krušlin. 

Takođe, ekipa iz Zagreba ima veliko i zvučno pojačanje na klupi jer će tim od ove sezone voditi Španac Sito Alonso.

 

Portal Analitika