Turizam

U Crnoj Gori boravi 168 hiljada turista

U Crnoj Gori boravi preko 168 hiljada turista, sedam odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).
U Crnoj Gori boravi 168 hiljada turista
Radio Crne GoreIzvor

Portparolka NTO Nina Vukčević kazala je Radiju Crne Gore da su nabrojniji turisti iz Srbije i Rusije, ali raste broj gostiju sa drugih tržišta - iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Austrije, Poljske, iz zemalja Beneluksa i Skandinavije.

U NTO zadovoljni su i posjetom sjeveru zemlje.

“U Kolašinu su skoro svi kapaciteti popunjeni, dok je na Žabljaku popunjenost 75 odsto. I nacionalni parkovi bilježe veću posjećenost, 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine”, navela je Vukčević.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović rekao je da dosadašnji rezultati prevazilaze očekivanja.

“Sezone postaju predvidljive. Sve što treba da uradimo je da se pripremamo da bi dali što bolji i atraktivniji proizvod kako bi ga prodali i povećali prihode”, kazao je Radulović.

On tvrdi da na primorju u privatnom smještaju slobodnih mjesta nema. Takođe je dodao da i dalje ima onih koji posluju na crno.

“Mora se odvojiti 20-ak dana da se pribave papiri za saglasnost i legalno poslovanje. Ne želim da pravdam one koji se nijesu prijavili, ali lokalna uprava mora da pojednostavi procedure, ako misli da uzme novac, koji nije mali”, zaključio je Radulović.

Portal Analitika