Politika

Milošević: DPS će imati 19 predsjednika opština

DPS će, nakon formiranja vlasti u svim gradovima, imati 19 predsjednika opština od ukupno 23, uključujući Tuzi i Golubovce. To je snaga partije, ali istovremeno i velika odgovornost da ispunimo očekivanja građana, kazao je za Pobjedu Tarzan Milošević, politički direktor DPS-a, navodeći da se formiranje vlasti u svim opštinama odvija kako je i planirano.
Milošević: DPS će imati 19 predsjednika opština
Nova PobjedaIzvor

- Zajedno ćemo sa Vladom, u punoj saradnji, realizovati projekte koje smo obećali građanima– kazao je Milošević.

Za sada je jedino neizvjesno ko će činiti vlast u Rožajama, gdje je Bošnjačka stranka osvojila 19 mandata i može sama da rukovodi opštinom. Iako je Predsjedništvo stranke sugerisalo rožajskom odboru da ponudi koaliciju partnerima sa državnog nivoa – DPS-u i SD-u, još zvaničnog sastanka predstavnika tih partija nije bilo, pa je očekivano da BS sama formira vlast.

- BS je osvojila apsolutnu većinu u Rožajama i logično je da imaju vlast. Hoće li ponuditi nama i SD-u koaliciju, njihov je izbor. Niti insistiramo na vlasti, niti bježimo od odgovornosti– kazao je Milošević.

Bošnjačka stranka još nije odlučila ko će biti njen kandidat za predsjednika opštine Rožaje, ali spekuliše se da su u „igri“ aktuelni predsjednik opštine Ejup Nurković, kao i šef rožajskog odbora BS Rahman Husović. DPS je u Rožajama osvojila deset, SD četiri, dok je SDP osvojila jedan mandat.

Tarzan Milošević kaže da je u Plavu potpuno izvjesna koalicija DPS-SD-Albanska alternativa. Predsjednik opštine biće iz SD, koje su u toj opštini osvojile deset mandata. Bošnjačka stranka je u tom gradu osvojila sedam mandata, DPS šest, SD deset, SDP tri, DFSNP dva, a po jedan mandat dobili su Demokrate, Albanska alternativa i Grupa birača– „Biram Plav“.

U Bijelom Polju vlast su formirale DPS, BS i SD sa ukupno 25 mandata. Opštinu vodi Petar Smolović iz DPS-a, koji je prije nekoliko mjeseci izabran, a prvi čovjek SO je Abaz Dizdarević, takođe iz DPS-a. DF osvojio je četiri mandata, Demokrate-Ura tri, SDP dva, Ujedinjena Crna Gora i Srpska koalicija - Slavko Fuštić po jedan mandat.

Blizu je formiranje vlasti u Pljevljima. Lokalni parlament je u petak izabrao za predsjednika Skupštine Dragišu Sokića, odbornika izborne liste „Za dobro građana Pljevalja - pobjednički! Koalicija DPS, SD, BS – Milo Đukanović“. OO DPS-a predložiće kandidata za predsjednika opštine. Koalicija DPS-a, BS i SD ima u pljevaljskom parlamentu 20 mandata. Koalicija DNP-Pokret za Pljevlja-Prava CG osvojila je četiri, Demokrate šest, a NSD-SNP-PzP pet mandata.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika