Politika

Tramp odradio vrhunski marketing Crnoj Gori

Izjava predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da je moguć treći svjetski rat ako se Crnogorci razgoropade, postala je hit u svjetskim medijima i na društvenim mrežama. Poznati novinar Jakša Šćekić, koji je radio i za Rojters i britanski Sky news, kaže da je Trampovu izjavu doživio kao još jedan njegov “gaf” kojih je bilo dosta posljednjih nedjelja, ali da je Crnoj Gori napravio izvanredan marketing iako mu to sigurno nije bila namjera.
Tramp odradio vrhunski marketing Crnoj Gori
Vikend novineIzvor

“Činjenica je da je američki predsjednik je pomenuo Crnu Goru, a mogao je isto tako da uzme i neku od baltičkih zemalja. Njemu je neko rekao da su Crnogorci ponosni i ratoborni ljudi, koji su uvijek ratovali za slobodu, koji su po tome prepoznatljivi i to je iskoristio da napravi iz njegove prespektive, dobar štos za koji su se svi uhvatili, od političara do medija. Kad biste ga danas pitali nešto o Crnoj Gori vjerovatno ne bi znao ništa da kaže, a možda ni da ponovi ono što j e već rekao. Međutim, vašoj zemlji je to odlična reklama i to treba tako i posmatrati”, rekao je za Vikend novine Šćekić.

Prema njegovim riječoma ovo je za medije izvanredna ljetnja priča, tako da je Crna Gora preko noći postala hit u svijetu, i to zahvaljujući predsjedniku SAD.

“Pola zemljine kugle sigurno nije ni znalo da je Crna Gora članica NATO-a, sada svi znaju. Trampova rečenica će imati više efekta, nego deset reklama o turističkoj ponudi Crne Gore na CNN-u. Ovakvu reklamu teško da ste mogli platiti, zato i kažem da je odradio vrhunski marketing i da mu možda treba reći i hvala. A kakve će posljedice neke njegove izjave imati po njega samog, pokazaće vrijeme. Treba, međutim, uzeti u obzir da je Tramp na čelu najmoćnije države na svijetu i da ima taj luksuz da može da priča šta god hoće bez straha od nekih posljedica”, ocijenio je on.

Portal Analitika