Crna hronika

Vujačić i Mašanović krili se u Prištini kao i Milošević

 Samo dva dana nakon hapšenja Podgoričanina Marija Miloševića (38) kosovska policija u saradnji sa našim istražiteljima lisice na ruke stavili su Cetinjanima Igoru Mašanoviću (22) i Vukanu Vujačiću (23).
Vujačić i Mašanović krili se u Prištini kao i Milošević
Nova PobjedaIzvor

Prema saznanjima našeg lista, Mašanović i Vujačić uhapšeni su u Prištini i, kako nam je saopšteno, oni su iznajmljivali stan u blizini zgrade u kojoj se krio i Milošević. Milošević,

Vujačić i Mašanović uhapšeni su nakon skoro tri godine bjekstva a za njima su bile raspisane crvene interpolove potjernice zbog osnovane sumnje da su učestvovali u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića koji je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, bio blizak šakljarskoj grupi.

- U nastavku uspješne i efikasne saradnje službenika Uprave policije i policije Kosova, realizovana je još jedna zajednička akcija i slobode su lišeni I. M. i V.V. za kojima je NCB Interpol Podgorica raspisao potjernicu. Podsjećamo da je i M.M. lišen slobode prije dva dana na Kosovu, a sa njim je bio i Đ. P. (31) iz Nikšića – navodi se u saopštenju policije.

Do zaključenja našeg lista u Podgorici je pretreseno više lokacija koje su koristile osobe za koje se sumnja da su pružale logistiku i pomoć u bjekstvu Miloševiću, Vujačiću i Mašanoviću. - Nastavljaju se zajedničke aktivnosti policije Crne Gore i policije Kosova u cilju lociranja i lišavanja slobode osoba koje potražuju crnogorski istražitelji - zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo, Milošević je uhapšen u srijedu ispred zgrade u Prištini u kojoj je stanovao, a kod sebe je imao pištolj i pokušao je da pobjegne. U stanu je pronađen još jedan pištolj, droga i kosovska dokumenta koja je Milošević koristio. Milošević je iznajmljivao stan u kom je već neko vrijeme boravio, a posljednjih dana pridružio mu se Đorđe Pavićević, koji je 3. jula pobjegao iz kotorske bolnice.

On je u bolnicu u Dobroti prevezen iz zatvora u kojem je bio zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, počinjenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru. Milošević, Vujačić i Mašanović terete se da su 10. oktobra 2016. godine ubili Đuričkovića. Milošević je, prema navodima Tužilaštva, za ubistvo Đuričkovića angažovao Vujačića i Mašanovića, koji su mu pomogli u pribavljanju automobila i oružja. Vujačić je, kako istražitelji vjeruju, kupio automobil koji su koristili u krivičnom djelu, dok je Mašanović nabavio automatsku pušku. Istražitelji su na putu prema Ceklinu ispod Obodske pećine pronašli izgorjeli ,,reno megan“, podgoričkih oznaka, koji su koristile ubice

Portal Analitika