Politika

Vuković predložen jednoglasno za gradonačelnika

Podgorički odbor DPS-a prihvatio je sinoć jednoglasno prijedlog partijskog vrha i za gradonačelnika Podgorice predložio dr Ivana Vukovića. Tu odluku Opštinskog odbora trebalo bi da potvrde Predsjedništvo i Glavni odbor DPS-a, a nakon toga, Vuković će biti izabran za predsjednika opštine Podgorica na sjednici paramenta glavnog grada 31. jula.
Vuković predložen jednoglasno za gradonačelnika
Nova PobjedaIzvor

Na sjednici Odbora bilo je mišljenja, kako nezvanično saznajemo, da je Vuković dobro rješenje, ali i da je dosadašnji gradonačelnik Slavoljub Stijepović zaslužio još jedan mandat. Vuković je noslilac izborne liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“, koju čine DPS i partneri BS, LP, DUA i Crnogorska.

Koalicija koju je predvodio na izborima 27. maja, osvojila je 32 mandata od ukupno 61. Vuković je rođen 17. septembra 1984. u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne i specijalističke studije završio je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, a postdiplomske 2008. u Holandiji.

U junu 2014. godine odbranio je doktorsku disertaciju na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti. Akademsku 2016- 2017. proveo je na Univerzitetu Džordž Vašington, gdje je i predavao. Tokom protekle dvije godine, bio je prodekan za međunarodne odnose na FPN-u.

Dosadašnji gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović će, kako je Pobjeda ranije pisala, dobiti funkciju u kabinetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Odbor glavnog grada na sinoćnjoj sjdnici iskazao je zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatom. 

Portal Analitika