Fudbal

Kavani se vraća u Napoli jer se ne „miriše“ sa Nejmarom

Edinson Kavani (31) je riješio da napusti Pari sen Žermen iako ima ugovor do 2020. sa francuskim šampionom i vrati se u Napoli gdje je uspješno igrao od 2010. do 2013. Razlog je, kako tvrde italijanski mediji, Brazilac Nejmar sa kojim urugvajski napadač nikako nije uspio da nađe zajednički jezik.
Kavani se vraća u Napoli jer se ne „miriše“ sa Nejmarom
Sportski žurnalIzvor

Kavani je, tvrde Italijani, već pristao da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Napolitancima, sa primanjima od 7,5 miliona eura po sezoni. Preostaje, kažu, samo dogovor klubova i koliko će da traže Parižani koji su u ljeto 2013. platili napadača 64,5 miliona eura.

Urugvajac koji je odlično igrao i na Mondijalu u Rusiji i sam sa dva gola izbacio evropskog šampiona Portugaliju u osmini finala, imao je sjajan učinak u pariskom klubu minulih pet godina. Osvojio je sa PSŽ po četiri titule šampiona i nacionalna Kupa i pet puta Liga kup. U 245 takmičarskih utakmica postigao je 170 golova i postao najbolji strijelac u istoriji PSŽ.

Ukoliko ode Kavani, novi trener PSŽ Nemac Tuhel moraće da traži neko ozbiljno pojačanje u špicu uz Mbapea i Nejmara, koji očito neće u Real.

Portal Analitika