Crna hronika

Miloševića dovode u vezu sa ubistvom Kruščića

Mariju Miloševiću (38) iz Podgorice i Đorđu Pavićeviću (31) iz Nikšića određen je ekstradicioni pritvor u Prištini, nakon čega će kosovske i crnogorske vlasti razmijeniti informacije o ovoj dvojici bjegunaca.
Miloševića dovode u vezu sa ubistvom Kruščića
Portal AnalitikaIzvor

Milošević je kod sebe imao dokumenta na ime Miroslava Kostića i kosovski pasoš. Među dokaznim materijalom su dva pištolja i skank. Istražitelji provjeravaju operativna saznanja da li je Mario Milošević učestvovao u ubistvu Podgoričanina Miodraga Kruščića 21. maja.

Za Miloševićem je raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine. Za ubistvo Đuričkovića terete se Igor Mašanović (22) i Vukan Vujačić (23) koji su u bjekstvu.

Đuričković, koji je imao veze sa ,,škaljarskom grupom“, ubijen je 10. oktobra na Cetinju. Na njega je iz automatske puške pucano ispred kafane ,,Konoba“ u naseljenom dijelu Cetinja, u Ulici IV proleterske.

Ubica je poslije 23 sata, iz automobila u pokretu, sa mjesta suvozača pucao ka „tiguanu“, cetinjskih registarskih oznaka, u kojem je bio Đuričković, dok se na mjestu suvozača nalazio Milorad Radulović. Istražitelji su na putu prema Ceklinu ispod Obodske pećine pronašli izgorjeli plavi ,,reno megan“, podgoričkih oznaka, koji su koristile ubice.

U međuvremenu istražitelji su došli do saznanja da je Milošević umiješan u još neke zločine. Sa Miloševićem uhapšen je i Pavićević, za kojim se tragalo petnaest dana jer je pobjegao iz bolnice u Dobroti.

Pavićević je u bolnicu u Dobroti prevezen iz zatvora u kojem je bio zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, počinjenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

Lisice su stavljene i navijaču „Rada“ Strahinji Đankoviću, za kojim je beogradski Interpol raspisao potjernicu zbog sumnje da je krajem februara ove godine u beogradskom naselju Vidikovac, ubio Petra Arsića (38), člana iste navijačke grupe.

Prije 16 godina, Milošević je uhapšen zbog ubistva Podgoričanina Andrije Mijovića (24) u Budvi, na šetalištu. Tada je i teško ranio sugrađanina Aleksandra Bokana.

Tokom 2015. godine je bio osumnjičen da je sa još tri osobe oteo i mučio dvojicu švedskih državljana kako bi iznudio 250.000 eura. Prije sedam godina uhapšen je zbog sumnje da je na Bulevaru Ivana Crnojevića pokušao da ubije Iliju Popovića.

Milošević je tada, nakon kraće prepirke, u Popovića ispalio tri hica iz pištolja i pobjegao. Meci su ga pogodili u noge. U oktobru 2015. godine hapšen je zbog sumnje da je u „Siti pabu“ u centru Podgorice pretukao sugrađanina Đorđa Milačića. 

Portal Analitika