Politika

Prioritet i dalje poglavlja 23 i 24

Prioritet crnogorske administracije ostaje ispunjavanje obaveza iz poglavlja 23 i 24, kako bi se održala dobra dinamika procesa pregovaranja sa Evropskom unijom, poručio je glavni pregovarač Crne Gore Aleksandar Drljević.
Prioritet i dalje poglavlja 23 i 24
Portal AnalitikaIzvor

On je učestvovao na sastanku sa članovima Radne grupe za proširenje u Savjetu Evropske unije (KOELA), istakavši da su poglavlja za pravosuđe i temeljna prava i poglavlje za pravdu, slobodu i bezbjednost od velike važnosti na putu ka EU.

„Odlučni smo da sprovedemo sve neophodne reforme kako bismo postali vjerodostojni član evropske porodice. Ovaj zahtjevan proces pregovaranja sa EU predstavlja najsnažniji mehanizam za sprovođenje reformi koje će doprinijeti izgradnji demokratskog i zrelog društva sa jakim i efikasnim institucijama. Siguran sam da će ovo dati značajan impuls cijelom procesu, koji će podstaći ne samo Crnu Goru, već i druge zemlje iz regiona Zapadnog Balkana“, zaključio je Drljević.

Na sastanku su učestvovali i pregovarači Marijana Laković Drašković, Saša Radulović, kao i šefice radnih grupa za poglavlja 24 i 27 Tanja Ostojić i Ivana Vojinović.

Portal Analitika