Crna hronika

Vukotić: Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe „kavčana“

Kotoranin Veselin Vukotić reagovao je na tekst objavljen u Pobjedi 17. jula pod naslovom „Mjesecima pratili Katnića i pripremali likvidaciju“, a koji je prenio Portal Analitika.
Vukotić: Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe „kavčana“
PobjedaIzvor

 Reagovanje prenosimo integralno.

 „Ovo više pišem zbog crnogorske javnosti, iako znam da mnogi ljudi, dok čitaju ovo uz jutarnju kafu, i sami kažu „a dosta je brate više, za sve što se loše desi u ovoj državo krivi su Škaljarci“. Scenario koji su izrežirali visoko pozicionirani ljudi iz ANB-a, policije i tužilaštva sa jednim narkomanom, sada već zaštićenim svjedokom, je već viđen sa različitim glumcima. No, ova gospoda sa vrha se malo više zaigrala, pa već po drugi put u glavnu ulogu stavljaju moje sinove.

Da podsjetim na događaj od prije dvije godine, kada su podučili izvjesnu Tamaru Zvicer, majku četvoro djece, da su Vesko i njegov sin Jovan u naselje Dobrota pucali na nju. Jovan je gospodinu Katniću, glavnom specijalnom tužiocu, dostavio validnu dokumentaciju da je u tom periodu bio 1000 km daleko od mjesta događaja, a Vesko je sa svojom porodicom sjedio u svom stanu.

Time se opovrgla laž i neistina i pokušaj namještaljke koja je potekla iz iste kuhinje i od istih ljudi. S obzirom na to da tom prilikom nijesu mogli napakovati Jovanu, sada to isto pokušavaju na još neprimjereniji načina da urade starijem sinu Igoru.

 Gospodo iz ANB-a, priložite ijedan validan dokaz iz mjera tajnog nadzora kojeg čak i nezakonito sprovodite prema našoj porodici, sudstvu i tužilaštvu, kao istinitost Vaše tvrdnje da se Igor ikada sastao sa osobama koje navodite u Vašim tekstovima, a kamoli planirao tako zvjerske likvidacije specijalnog tužioca gospodina Katnića i visoko pozicioniranih policijskih funkcionera. Dobro je što u ovoj našoj državi, koja jeste mala pa se zato u njoj sve brže sazna, ima još poštenih sudija, tužilaca i policajaca, pa se iskreno nadam da će se i ovaj prljav scenario ovdje zaustaviti. Ova karta na koju su pojedinci zaigrali i žele da nas posvađaju sa državom i da smo protiv njenih institucija - neće im uspjeti.

Mi druge domovine nemamo, nikada nećemo biti ničiji poltroni, špijuni i plaćenici. Ako želite da nas predstavite neprijateljima države, znajte da vam to neće uspjeti jer u ovoj zemlji imamo mnogo čestitih prijatelja i drugova koji nam ponešto važno i bitno kažu o tome što ste u stanju da nam pripremite. Zna se ko je od visoko pozicioniranih službenika ANB-a i policije na platnom spisku od vaših miljenika Kavčana i koliko je kome plata.

Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe „kavčana“ za period gotovo pola godine, koji su našli utočište kod svog prijatelja na periferiji Cetinja, a nakon dojave da napuste Kotor zbog racije koja im se sprema. Znači gospodo, korumpirana, nemojte se zavaravati i misliti da nemamo nikoga ko bi mogao da nam saopšti značajne i povjerljive informacije.

Pokušavate da nas zavadite sa našim prijateljima Lamburićima, Čađenovićima i ostalima, iako znate da vam je to uzalud. No, vi tako najbolje funkcionišete, sa podmetanjem i lažima. Morate ispunjavati zadatke okorjelih kriminalaca koji vas debelo plaćaju. Zato vas, gospodo, najljubaznije molim da se skinete sa grbače naše familije, moje đece i njihovih prijatelja, iako sam svjestan da ni oni nijesu akademski građani. Mi nikome ne dajemo novac niti za informacije niti za likvidacije ljudi, a vrijeme će pokazati ko je bio čestit a ko fukara, špijun i kriminalac.

 Mogu sa sigurnošću da tvrdim, jer mi to godine dozvoljavaju, a to zna i čitava crnogorska javnost, da ste preko službe ANB-a stvorili sve crnogorske kriminalce. Pojedine ste koristili za jednokratne upotrebe, a druge lojalnije za duži vremenski period. No, došlo je vrijeme da se zbog njihovog ćutanja polako i njih odričete i sve prepisujete obračunu između njih samih.

 Ovi što vam sada debelo trebaju jer je ogroman novac u igri još će malo trajati, a kasnije će nestati sa lica zemlje od vaše strane a da toga još uvijek nijesu svjesni. Za to na ovaj način pripremate teren, a sve ćete pripisati obračunu između njih samih. Neće proći dug period, istina mora izaći na vidjelo.“ 

Portal Analitika