Svijet

Tramp tvrdi da je "najčvršći" predsjednik SAD prema Rusiji

Američki predsjednik Donald Tramp, na meti kritika da je bio suviše blag prema ruskom kolegi Vladimiru Putinu na sastanku u Helsinkiju, izjavio je da je on "najčvršći" predsjednik SAD prema Rusiji.
Tramp tvrdi da je "najčvršći" predsjednik SAD prema Rusiji
N1Izvor

"Nijedan predsjednik nije bio toliko čvrst prema Rusiji kao što sam ja... Mislim da to predsjednik Putin zna bolje od svih", rekao je Tramp na sastanku sa glavnim članovima administracije kojima je prenio rezultate sastanka s ruskim predsjednikom u Helsinkiju. 

Tramp je kao primjer svog čvrstog stava pomenuo američke sankcije Rusiji i protjerivanje ruskih diplomata iz SAD. 

Američki predsjednik je prije sastanka u seriji poruka na Tviteru ponovo danas insistirao na "uspjehu" samita s ruskim kolegom, iako je juče rekao da se pogrešno izrazio na konferenciji za novinare s Putinom, a ta njegova izjava izazvala je žestoku kritiku. 

Tramp je na konferenciji za novinare u Helsinkiju rekao da nema nikakvih razloga da se vjeruje u rusko miješanje u američku predzibornu kampanju 2016. kako je navela američka obavještajna služba. 

Kako dodaje Frans pres, Tramp je po povratku iz Helsinkija morao na brzinu da "se ispravi" rekavši da je imao lapsus i da se pogrešno izrazio tokom konferencije za novinare, navodeći da vjeruje u američke obavještajce.

Portal Analitika