Društvo

AEM: Saglasnost za promjenu vlasničke strukture Pink M

Danas je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) izdao saglasnost za promjenu vlasničke strukture privrednog društva "Pink M Company" d.o.o. iz Podgorice emitera "TV Pink M", kojom se vrši prenos 100% vlasničkog udjela sa dosadašnjeg vlasnika privrednog društva "Pink International Company" d.o.o. iz Beograda, Srbija na privredno društvo „Direct Media“ d.o.o. iz Beograda, Srbija. 
AEM: Saglasnost za promjenu vlasničke strukture Pink M
Portal AnalitikaIzvor

Savjet Agencije je ovakvu odluku donio jer je utvrđeno da planiranom promjenom vlasničke strukture, neće doći do kršenja odredbi Zakona o elektronskim medijima vezanih za nedozvoljenu medijsku koncentraciju imajući u vidu da je Agencija izvršila sve provjere vlasničke strukture budućeg vlasnika emitera opšteg televizijskog programa  „TV Pink M“.

Savjet Agencije je usvojio i Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za elektronske medije za prvo polugođe 2018. godine.

Agencija za elektronske medije je u prvom polugođu 2018. godine ostvarila ukupan prihod od 473.010,58 €,  sa ukupnim rashodom od 385.824,83 €, što znači da je ostvarena pozitivna razlika u iznosu od 87.185,75 €. U izvještajnom periodu, Agencija je uspjela da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva. Ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenja likvidnosti  poslovanja.

"Ključni pokazatelj poslovanja i njihovo poređenje sa Finansijskim planom za 2018.g. na koji je Skupština Crne Gore dala saglasnost ukazuje da se on u potpunosti sprovodi. Odluka o izdatoj saglasnosti i Izvještaj će biti objavljeni na veb sajtu Agencije za elektronske medije www.ardcg.org", saopšteno je iz Agencije.

 

 

Portal Analitika