Politika

Eldin Dobardžić pristupio GP URA

Profesor doktor ekonomskih nauka, Eldin Dobardžić pristupio je pokretu URA, saopšteno je iz te partije.
Eldin Dobardžić pristupio GP URA
Portal AnalitikaIzvor

"Dobardžić je renomirani autor preko 30 naučnih i stručnih radova najvećim dijelom iz oblasti finansijskih tržišta i međunarodnih finansija. Kao stipendista austrijske vlade, 2012. godine boravio je na Tehničkom univerzitetu u Beču kao i na Univerzitetu Ekonomije u istom gradu.  Objavio je dosada četiri naučna rada u časopisima koja su kategorisana na Tomsonovoj SSCI listi. Radove je prezentovao i na preko 10  međunarodnih konferencija”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Dobardžić je studije završio na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu da bi se po završetku master studija zaposlio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru a nakon toga je izabran u zvanje asistenta, ističu u pokretu URA.

“Dobardžić je doktorirao na Univerzitetu u Novom Sadu pod mentorstvom prof. dr Nikole Gradojevića zaposlenog na Univerzitetu Guelph, država Ontario u Kanadi. Nakon uspješne odbrane doktorske disertacije stekao je naučni stepen doktora nauka iz oblasti finansija. Od 2013-2014 radio je kao gostujući profesor na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u Sarajevu. Takođe, bio je angažovan kao Fellow research na projektu “Water and Economics” koji je uključivao izradu fizibiliti studije o mogućnostima saradnje između Kuvajta i BiH u domenu investicija u proizvodnju vode”, navode iz pokreta URA.

Dodaju i da je Dobardžić u više navrata bio na stručnom usavršavanju na inostranim univerzitetima (Tehnički univerzitet-Berlin, Bilkent univerzitet-Ankara, Tehnički univerzitet-Istanbul).  

“Pravi je ponos kada u svojim redovima dobijemo jednog ovakvog renomiranog stručnjaka u svojoj oblasti koji je Građanskom pokretu URA pristupio ubijeđen da je URA nosilac ideje i vizije moderne Crne Gore. Mladost i energija koju URA posjeduje dodatna je motivacija da vjerujemo u bolju budućnost svih građana Crne Gore”, zaključili su u URA.

Portal Analitika