Crna hronika

Saslušana četiri svjedoka u istrazi ubistva ukrajinske državljanke

Četiri svjedoka saslušana su juče u Višem državnom tužilaštvu u istrazi ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove (30) koja je 11. maja pronađena mrtva u svom stanu u Kotoru - potvrdio je za Pobjedu advokat Zoran Piperović
Saslušana četiri svjedoka u istrazi ubistva ukrajinske državljanke
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo za ovaj zločin sumnjiči dvadesetdvogodišnjeg Arsenija Stanovića koji je sa žrtvom bio u emotivnoj vezi. Stanović se tereti za ubistvo počinjeno na svirep način i iz koristoljublja.

Prema riječima advokata Piperovića, u Tužilaštvu su juče saslušane djevojke koje su radile za Lašmanovu, kao i njen vozač.

- Svjedoci nijesu rekli ništa od značaja kada je u pitanju krivično djelo koje se stavlja na teret mom branjeniku – kazao je advokat Piperović ističući da ne može govoriti o detaljima svjedočenja jer je proces u fazi istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, svjedokinje su opisale kakav je bio odnos Lašmanove i Stanovića.

Arsenije Stanović uhapšen je 18. juna u Tirani, poslije jednomjesečnog skrivanja u susjednoj Albaniji. Prilikom hapšenja osumnjičenog, sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Mlađi Stanović je odmah nakon zločina ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani. Kod Arsenija Stanovića su nakon hapšenja pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države.

Stanović do sada nije želio da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Arsenije Stanović je prije nekoliko godina bio u emotivnoj vezi sa ukrajinskom državljankom.

Samo dan nakon što je pronađeno tijelo sa više ubodnih rana na tijelu i glavi, inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Arsenije Stanović mogući počinilac. U prilog tim tvrdnjama prikupili su brojne dokaze – snimke sa video-nadzora, DNK tragove...

Portal Analitika