Društvo

Kuljači 128.000 eura za smještaj policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP je početkom prošlog mjeseca potpisalo ugovor o javnoj nabavci sa kompanijom Gaga trend, koja je u vlasništvu porodice nekadašnjeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače, osuđenog zbog zloupotrebe službenog položaja.
Kuljači 128.000 eura za smještaj policajaca
Dan Izvor

Radi se o ugovoru o nabavci ishrane i smještaja policije tokom trajanja turističke sezone, koji je potpisao lično ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Dan je imao uvid u ugovor datiran na 7. jun 2018. godine u kojem piše da MUP Kuljačama za uslute treba da isplati 128.866 eura.

“Ugovor se zaključuje na određeno vrijeme, u trajanju od 92 dana, počev od 15. juna do 14. septembra 2018. godine. Mjestoizvršenja ugovora je teritorija opštine Budva”, piše u članu 4. ugovora.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata CRPS, kompanija Gaga trend u vlasništvu je Jadranke Kuljače, supruge Rajka Kuljače.

Radi se o firmi osnovanoj za djelatnost “restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta””, koja posjeduje smještajne kapacitete u Rafailovićima, Kuljačinim apartmanima.

U ime kompanije Gaga trend ugovor sa MUP-om potpisala je izvršna direktorka Slobodanka Vukadinović. Osim ministra Nuhodžića, paraf na ugovor u ime MUP-a stavili su i službenik za javne nabavke Zoran Milić, kao i načelnica Radmila Jakšić.

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača osuđen je u decembru 2016. na dvije i po godine zatvora jer je zloupotrebom službenog položaja pribavio imovinsku korist preduzeću Zavala invest i, zajedno sa nekadašnjim sekretarom Sekretarijaga za investicije Opštine Budva Draganom Marovićem oštetio opštinski budžet za 820.000 eura. Marović je osuđen na dvije godine robije.

Portal Analitika