Politika

Marković pred poslanicima

Predsjednik Vlade Duško Marković odgovaraće danas na pitanje poslaničkih klubova, u okviru premijerskog sata u Skupštini.
Marković pred poslanicima
Portal AnalitikaIzvor

Miodrag Vuković (DPS) pitaće Markovića o rezultatima posljednjeg susreta sa premijerima Zapadnog Balkana, koji je bio prije desetak dana u Londonu.

- Što su očekivanja Vlade od Berlinskog procesa, posebno imajući u vidu pitanja stabilnosti, ekonomije, povezivanja nauke i novih prilika za mlade - pitaće Vuković.

Andrija Mandić (DF) pitaće premijera da li su nadležni organi preduzeli nešto protiv, kako je naveo, „ostrašćenih pripadnika drugih konfesija koji su se okupili da fizički spriječe pravoslavnog mitropolita da služi liturgiju na temeljima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču“.

- Zašto je Vlada onemogućila mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da činodejstvuje u hrišćanskom hramu koji je pod njegovom duhovnom jurisdikcijom – pitaće Mandić.

Genci Nimanbegu će, u ime Kluba manjinskih partija, pitati Markovića kako Vlada i on ocjenjuju rezultate ostvarene implementacijom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

- Koji su preliminarni zahtjevi koji su upućeni za legalizaciju objekata do roka, 15. jula - pitaće Nimanbegu.

Mića Orlandića (klub SD-LP) zanima što Vlada preduzima ili će preduzeti da se „konačno učini izvjesnim izdavanje enciklopedije Crne Gore“.

Ranko Krivokapić (SDP) pitaće Markovića da li je Vlada sposobna da se suoči sa „ubrzanim pogoršanjem života građana i strukturalno neodrživim stanjem ekonomije ili da bude voljno ili nevoljno dio poharane ekonomije Crne Gore“.

Na dnevnom redu biće i poslanička pitanja ministrima.

Portal Analitika