Društvo

Policija: Za parastose u crkvama nije potrebna prijava

Za parastose Dragoljubu Draži Mihailoviću, koji su održani u Hramu Svete Trojice na Pelinskoj Rudini – Gornji Grbalj i u crkvi Svetog Nikole u Žlijebima, nije potrebna prijava javnog okupljanja predviđena Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama jer se održavaju u vjerskim objektima, saopšteno je iz Uprave policije.
Policija: Za parastose u crkvama nije potrebna prijava
Portal AnalitikaIzvor

Ovi događaji su prošli bez incidenata, dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici Uprave policije bili spremni da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti da ne dozvole da se ovaj događaj održi van vjerskih objekata na javnim mjestima.

Parastos četničkom vođi iz Drugog svjetskog rata i osuđenom ratnom zločincu, Draži Mihailoviću, održan u selu Žlijebi kod Herceg Novog, protekao je mirno, uprkos tenzijama koje je izazvala najava tog bogosluženja protumačenog kao rehabilitacija fašističkog pokreta u Crnoj Gori, prenijela je RTCG.

Oko pola sata trajalo je bogosluženje Mitropolije crnogorsko - primorske, u znak sjećanja na 17. avgust 1946. kada je Mihailović strijeljan.

Antena M je javila da je, iako je bilo najavljeno da će parastos biti održan unutar crkve, te da neće biti okupljanja oko nje, to se nije dogodilo, pa se u pojanju četničkom zločincu, ispred crkve na Žlijebima, pridružilo nekoliko desetina građana.

FOTO: Antena M

Portal Analitika